Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äänestäjät odottavat avoimuutta puolueilta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

KALEVAN mukaan eduskuntaan pyrkivien puolueiden on lyötävä vaalikampanjoissaan reilusti kortit pöytään ja kerrottava äänestäjille avoimesti ja etukäteen, mistä säästöt aiotaan ottaa.

"Epämääräisten lupausten ja päättämättömyyden aika on ohi. Nyt tarvitaan määrätietoista politiikkaa ja uskallusta tehdä kovia ratkaisuja. Tämä on kerrottava avoimesti myös äänestäjille."

"Puolueiden ajaminen vaaleihin kirkkain lyhdyin näkyisi myös hallitusneuvotteluissa aivan toisella tavalla kuin neljä vuotta sitten. Tuolloin hallitusneuvottelut takkusivat ja venyivät, kun puolueilla ei löytynyt keskinäistä ymmärrystä tulevaisuuden suuntaviivoista."

"Lopulta uunista pullahti ulos sixpack-hallitus, joka ei lopulta kyennyt olemaan yhtä mieltä juuri mistään."

Valtiovarainministeriön ja valtioneuvoston kanslian laatimassa kehityspaperissa esitetään, että hallitusohjelmaan kirjataan vain kolmesta viiteen keskeistä poliittista tavoitetta. Hallitusohjelma olisi strateginen linjaus, jota täsmennettäisiin erillisellä toimintasuunnitelmalla."

"Uusi toimintamalli tarkoittaisi, että puolueet sitoutuisivat yhteiseen hallitusstrategiaan vaaliteemojensa mukaan. Äänestäjän pitäisi saada tietää jo ennen vaaleja, millaiselle politiikalle valtakirjansa antaa."

KYMEN SANOMIEN mukaan Suomessa vallitsee varsin laaja näkemys siitä, että seuraava hallitus joutuu puuttumaan kansalaisten etuihin.

"Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla ja Suomen yrittäjät julkistivat torstaina omat toivelistansa vaalien jälkeen muodostettavalle hallitukselle. Sekä Etla että yrittäjät ovat aistineet ajan hengen ja laatineet omat ehdotuksensa tämän kasvaneen kriisitietoisuuden pohjalle."

"Nyt on ehkä iskun paikka saada läpi järjestöjen ikiaikaisia tavoitteita työelämän, neuvottelujärjestelmän, julkisen sektorin ja verotuksen uudistamisessa."

"Etlan eväät uudelle hallitukselle ovat yrittäjiä konkreettisempia, sillä niihin sisältyy myös ajatuksia siitä, miten erilaiset vero- ja muut helpotukset rahoitetaan."

"Etla muun muassa korottaisi kulutus- ja kiinteistöveroja sekä jäädyttäisi palkankorotusten lisäksi myös tulonsiirtojen, kuten eläkkeiden, indeksitarkistukset seuraavaksi vaalikaudeksi, millä se arvioi saavutettavan yli 2 miljardin euron säästöt."

"Etlan esitykset ovat poliittisesti kuumaa tavaraa. Niiden toteutumisen kannalta haasteena on saada äänestäjät luottamaan siihen, että leikkausten hyväksyminen kantaa hedelmää pitkällä tähtäimellä. Myös tulevalta hallitukselta kysytään paljon poliittista uskallusta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat