Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaa on epävakaa diktatuuri

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Thaimaa on imagonrakentamisen menestystarina. Kerran toisensa jälkeen poliittinen väkivalta, sekasorto ja sotilaskaappaukset jäävät katveeseen, kun Thaimaa esittäytyy maailmalla lempeänä ja turvallisena matkailuparatiisina.

Arvokas kulttuuri ja houkuttelevat lomakohteet ovat todellisia, mutta niin ovat myös sotilasdiktatuuri ja krooninen epävakaus. Sotilaat ottivat vallan viime toukokuussa. He ovat lykänneet lupaustaan siviilivallasta ainakin vuoteen 2016.

Perimmäinen syy epävakauteen on se, ettei Thaimaan perinteinen poliittinen ja taloudellinen eliitti pysty voittamaan vaaleja. Sotilasjohto on eliitin osa.

Tammikuun kuluessa jännitys kiristyy, kun sotilaiden ehdoilla koottu kansallisneuvosto päättää ennen kaappausta pääministerin tehtävistä erotetun Yingluck Shinawatran muodollisesta viraltapanosta. Yingluckia ja hänen maanpaossa olevaa veljeään Thaksinia syytetään korruptiosta. Korruptiosyytteet ovat Thaimaan politiikassa yleensä uskottavia. Shinawatrat ovat kuitenkin voittaneet kaikki Thaimaan vaalit vuodesta 2001 lähtien.

Valtataistelu Shinawatrojen punapaitaisten kannattajien ja keltapaitaisen vanhan valtapiirin välillä jatkuu samalla, kun Thaimaassa odotetaan pelokkaasti 87-vuotiaan kuningas Bhumibol Adulyadejin jälkeistä aikaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat