Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiskoilla töihin itään ja länteen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunki suunnittelee keskittävänsä tekniset virastot yhteen suureen toimistotaloon metroradan varrelle (HS 12. 1.). Hanke on hyvä esimerkki työelämän muutoksesta pääkaupunkiseudulla. Hajallaan olevat organisaatiot haluavat toimia yhdessä ja nykyaikaisissa tiloissa. Suuret toimistokolossit kerääntyvät raideyhteyksien varteen.

Näihin asti Helsingin keskusta on ollut joukkoliikenteen päätepiste. Junat, bussit ja tosiasiassa myös metro ovat kuljettaneet matkustajia keskustan ja muun pääkaupunkiseudun välillä. Tehokkaana Helsingin keskustan läpi kulkevana liikennevälineenä länsimetro murtaa kaavan.

Kiinteistönvälittäjät kertovat metron laajenemisen näkyvän jo Helsingissä itäisen kantakaupungin asuntokaupoissa. Moni Etelä-Espoossa työskentelevä katsoo sieltä asuntoa. Vastaavasti tuhannen työntekijän virastorakennus Kalasatamassa tai Herttoniemessä olisi raideyhteyksien avulla myös Espoossa ja Vantaalla asuvien saavutettavissa.

Tänä vuonna käyttöön otettava kehärata ja ensi vuonna toivon mukaan käynnistyvä länsimetro antavat vauhtia pääkaupunkiseudun muuttumiselle raiteiden yhdistämäksi monen keskuksen metropoliksi. Jottei kehitys pysähtyisi, on huolehdittava siitä, että raideliikenteen kapasiteetti kasvaa riittävän nopeasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat