Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvä säästö on palkittava

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kun säästöjä on etsitty, etsijä toisensa jälkeen kääntää katseensa julkisen sektorin tuottavuuskäyriin. Tuottavuutta on julkisen sektorin palveluissa vaikea mitata ja joskus vaikea kehittääkin, mutta toisinaan se sentään onnistuu.

Helsingin Sanomat (12. 1.) kertoi Seija Paavilaisesta, Kymenlaakson keskussairaalan dialyysihoitajasta. Paavilainen kollegoineen päätti järkeistää dialyysiin tulevien kuljetuksia. Dialyysiaikoja alettiin jakaa potilaiden asuinpaikan mukaan. Kouvolan ja Kuusankosken suunnalla asuvat potilaat ryhmiteltiin hoitoihin samoille päiville ja samoihin aikoihin.

Säästöä tulee, vuodessa lähemmäs 400 000 euroa. Tämä tietysti tarkoittaa menetyksiä alueen takseille, mutta ratkaisu on loistava esimerkki julkisen sektorin tuottavuuden kehittämisestä. Valtavat himmelit ja sote-paketit eivät ole aina tarpeen, kaupunkilaisjärki riittää.

Samalla Kymenlaakson ratkaisu antaa vinkin pöytiin, joissa neuvotellaan julkisen sektorin palkoista. Ne kun eivät saisi vientiteollisuusmaassa olla palkkajohtajia korotuksien tasossa.

Jos kannustin on oikeansuuntainen sekä yksilöllinen, joustavuutta ja paikallisuutta tukeva, kaupunkilaisjärjen mukaisia ratkaisuja tehdään ja niillä säästetään. Ehkä satojentuhansien säästöstä riittäisi hieman säästäjien palkitsemiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat