Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkansaajien järjestö ei sovellu oppositionyrkiksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat pohtii, mitä SAK:n ja STTK:n voimien yhdistämisestä seuraisi.

"Mikäli SAK:n ja STTK:n liitot lähtevät mukaan uuteen palkansaajien keskusjärjestöön, liki 40 ammattiliitosta koostuvan ay-jätin jäsenmäärä kohoaisi yli 1,6 miljoonaan. Voimansa jo yhdistäneitten työnantajien EK saisi vastaansa voimakkaan neuvottelukumppanin."

"Pohdintoihin uuden keskusjärjestön noususta johtavaksi oppositiovoimaksi kätkeytyy melkoinen käsitteellinen harha. Parlamentaarisessa järjestelmässä oppositio koostuu puolueista, ei etujärjestöistä. Saadakseen kantojaan läpi poliittisessa päätöksenteossa etujärjestöt eivät voi turvautua vain yhteen puolueeseen, vaan niiden tulee toimia yhteistyössä myös hallituksen kanssa."

"Maalailut oppositionyrkin asemasta ovat vaarallisia, jos ne pitävät sisällään ajatuksen ensisijaisesta ulkoparlamentaarisen voiman käytöstä. Siihen Suomella ei ole varaa."

Pohjalainen muistuttaa, että ammattiyhdistysliikkeellä on yhä paljon valtaa.

"Epäilemättä raja poliittisen ja työmarkkinapoliittisen päätöksenteon välillä pitäisi vetää vastaisuudessa paljon nykyistä selkeämmäksi. Nyt työmarkkinaosapuolet puuttuvat moniin erittäin keskeisiin asioihin, jotka kiistatta kuuluisivat poliitikoille."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat