Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio-juttu koettelee Suomen oikeusjärjestelmää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva kirjoittaa Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion syytteistä ja oikeudenkäynnistä.

"Kysymys on yhdestä Suomen rikoshistorian merkittävimmistä oikeudenkäynneistä. Lopputulos vaikuttaa jatkossa huomattavasti siihen, luotetaanko poliisiin ja oikeuslaitokseen. Tämä on oikeudenkäynti, jossa ei ole lupa epäonnistua, siksi tapaukset on pengottava pohjamutia myöten."

"Suomessa on totuttu siihen, että poliisiin voidaan luottaa. Samoin oikeuslaitosta pidetään uskottavana. Molemmat ovatkin demokraattisen järjestelmän peruspilareita. Luottamus poliisiin ja oikeuslaitokseen ei saa horjua."

"Aarnio-jutun yhteydessä on kuitenkin tapahtunut paljon sellaista, mikä heittää varjon poliisin ylle. Ainakin sisäinen valvonta on pettänyt pahoin, jos Aarnio on voinut tehdä kaikkea sitä, mistä häntä syytetään."

"Edelleen oikeusistuimissa käsitellään vuonna 2006 tapahtunutta niin sanottua Ulvilan surmaa. Vuosia kestäneessä tutkinnassa ja oikeuskäsittelyissä ilmeni suuria virheitä."

"Jo nyt Aarnio-juttu on ravisuttanut poliisia. Jos kaiken tämän jälkeen Aarnio todetaan syyttömäksi, se aiheuttaa varmasti ja aiheellisesti koko oikeusjärjestelmän ytimeen ulottuvan pyykinpesun."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat