Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan konkariedustajat pyrkivät takaisin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tämänkin kevään eduskuntavaaleissa on niitä, jotka jättävät paikkansa eduskunnassa vapaaehtoisesti. Luopujia on kolmisenkymmentä. Suhteellisesti eniten luopujia on vihreiden eduskuntaryhmässä, josta noin puolet jää pois. Anni Sinnemäki jätti jo Arkadianmäen.

Vastaavasti keskustan edustajista vain pari on ilmoittanut luopuvansa. Keskustan on laskettu saavan pitkälti yli toistakymmentä edustajaa lisää.

Kannatuskyselyjen keskustalle povaama vaalivoitto näkyy siinäkin, että huomattavan moni entinen keskustaedustaja pyrkii takaisin.

Puolueen ehdokaslistoilta löytyy parikymmentä eduskunnan jo jättänyttä. Tunnetuimpia takaisin pyrkijöitä ovat entinen pääministeri Matti Vanhanen – jota tosin ei vielä ole asetettu virallisesti ehdolle –, keskustan kunniapuheenjohtaja ja moninkertainen ministeri Paavo Väyrynen, entinen kauppa- ja teollisuusministeri Kauko Juhantalo sekä viime kesän vaaleissa EU-parlamentista pudonnut Hannu Takkula.

Puheenjohtaja Juha Sipilä on sanonut, että 12–15 ministeriä olisi hallituksen sopiva koko. Se tarkoittaisi, että Sipilän lisäksi hallitukseen mahtuisi kenties vain neljä tai viisi keskustalaista.

Voikin olla, että puolueen sisältä nousee paineita kasvattaa hallituksen kokoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat