Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka haluaisi olla Nigeria?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Samoihin aikoihin kun terroristit hyökkäsivät Charlie Hebdon toimitukseen Pariisissa, satelliitti otti kuvia Nigerian koillisosasta. Merkittävin ero 7. tammikuuta otetuissa kuvissa edellisiin kuviin samasta paikasta oli se, että Bagan ja Doron Bagan pienet kaupungit olivat lähes kadonneet.

Julkaistessaan kuvat ihmisoikeusjärjestö Amnesty International sanoi, että kaupungeissa oli tuhottu viikon kuluessa noin 3 700 rakennusta. Se tuki arviota, että terroristijärjestö Boko Haramin useita päiviä jatkuneessa hyökkäyksessä kaupunkeihin olisi kuollut jopa 2 000 ihmistä. Nigerian armeijan mukaan uhreja oli yhteensä enintään 150.

Pariisin terrorihyökkäys nostatti valtavan reaktion ja iskulauseen "Je suis Charlie". Kovin moni ei ole ilmoittanut olevansa Nigeria.

Yksi selitys Nigerian terrorin jäämiselle katveeseen on maan oman hallituksen vaitonaisuus. Presidentti Goodluck Jonathan haluaa tulla valituksi uudelleen vaaleissa ensi kuussa. Terrorismin korostaminen heikentää suosiota, jota hän on saanut toimista ebolan torjumisessa.

Kansainvälisesti Nigerian terrori nähdään ensisijaisesti maan sisäisenä ongelmana. Se voi olla paha virhearvio. Boko Haram on laajentanut terroriaan naapurimaihin. Järjestö saa rahoitusta Pohjois-Afrikan al-Qaidalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat