Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomenlahti on liian leveä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomenlahti on kapea ja yhteydet sen yli vilkkaita, mutta maiden välit eivät ole täysin kitkattomia. Sen pystyy havaitsemaan reaktioista, joita ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) löysähkö lausunto balttien motiiveista Venäjän propagandan torjumisessa herättivät Virossa.

Tuomioja suhtautui penseästi Viron, Liettuan, Tanskan ja Britannian ulkoministereiden aloitteeseen EU:n tukemasta venäjänkielisestä uutistoiminnasta ja arveli aloitteen heijastelevan Baltian maiden nationalistista politiikkaa (Hbl 14. 1.).

Viron Helsingin-lähettiläs Margus Laidre sanoi, että vaikka yhteydenpito jatkuu, Tuomiojan lausunnon vaikutus Viron ja Suomen suhteisiin ei hänen sormenpäätuntumansa mukaan haihdu helposti (Hbl 16. 1.).

Kipinöinnissä voi nähdä henkilöjännitteitä ja pohjustusta maanantaiselle EU:n ulkoasiainneuvoston kokoukselle, joka käsittelee EU:n suhteita Venäjään.

Sananvaihto kielii kuitenkin myös pysyvästä puhumisesta toisen ohi. Sota Ukrainassa ja Venäjän koventunut linja ovat lähentäneet Suomen ulkopolitiikan johdon suhteita Ruotsiin mutta eivät Viroon.

Paljon selittyy historialla, maantieteellä ja liittoutumisratkaisuilla, mutta se ei muuta tilannekuvaa. Näin läheisten naapurien pitäisi pystyä parempaan vuoropuheluun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat