Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio ei ole laskutusosoite

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vaalikentillä kiertävät poliitikot ovat hankalassa välikädessä. Työpaikkojen syntyä ei vastusta kukaan, mutta kun kysytään niiden luomisen keinoista, hyviä vastauksia on vähän. Siksi nyt olemassa olevien mutta ongelmiin joutuneiden yritysten tukeminen on houkutteleva vaihtoehto. Äänestäjälle voi sanoa, että tällä rahalla pelastettiin juuri nämä työpaikat juuri tällä paikkakunnalla.

Valtiosta tulee tällaisella ajattelumallilla helposti taho, jolle vaikeuksissa olevien yritysten omistajat voivat lähettää laskun. Mitä suurempi on työpaikkojen katoamisen uhka, sitä kovempi on poliittinen paine laskun kuittaamiseen.

Korealaisten omistukseen päätyneiden suomalaistelakoiden pelastaminen vaati valtiolta vahvoja otteita, mutta se ei tapahtunut syytämällä rahaa yhtiöön, johon sen omistajat eivät olleet sitoutuneita. Tarvittiin uusi omistaja, joka haluaisi kehittää yhtiötä terveen yritystoiminnan periaatteilla.

Tapaus STX on jälkeenpäin katsoen todennäköisesti ennakkotapaus. Valtio voi olla elinkeinopoliittinen toimija myös yksittäisen yrityksen kohdalla, mutta se ei tapahdu lompakkoa heiluttaen. Suomalaisyritysten valtteja kilpailussa ovat vastedeskin osaaminen, luotettavuus ja joustavuus, ei maksun aikaan paikalle tuleva valtio.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat