Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjastokin palvelee venäjäksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tänään maanantaina EU:n ulkoministerit miettivät osana Venäjä-keskustelua, miten voidaan tukea luotettavan ja laadukkaan tiedon saamista EU-maissa myös venäjäksi. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) lehtilausunnoista noussut keskustelu muistutti uutistoiminnan merkityksestä venäjänkielisen vähemmistön palvelemisessa.

Tiedotusvälineiden rinnalla on hyvä muistaa kirjastolaitoksen merkitys yleissivistyksen ja kriittisen lukutaidon edistäjänä. On tärkeää, että kirjoja ja lehtiä on saatavana lähellä ja omalla kielellä.

Suomenvenäläiset ovat kuitenkin ryhmä, joka on levinnyt maantieteellisesti laajalle, suuriin keskuksiin ja pieniin kuntiin. Laadukkaiden lähipalvelujen tarjoaminen kaikkialla ei ole helppoa.

Venäjänkielinen kirjasto Espoon Sellossa on ryhtynyt paikkaamaan tilannetta maksuttomalla kaukopalvelulla, jonka avulla aineistoa voi tilata myös muualle Suomeen.

Palvelu on hyvä esimerkki tavasta, jolla julkiset palvelut voivat uudistua. Ei välttämättä tarvita uusia rakennuksia eikä edes merkittäviä uusia kokoelmia vaan muutos toimintatavassa. Se maksaa jonkin verran, mutta investointi tässä tapauksessa myös suomenvenäläisen vähemmistön sivistyspalveluihin ja tiedonsaantiin on todennäköisesti hyvin kannattava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat