Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkkamalttia tarvitaan yhä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Toimihenkilöiden keskusjärjestön STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ehdotti Ylen Ykkösaamussa (17. 1.), että järjestöt alkaisivat neuvotella uudesta työmarkkinaratkaisusta.

Alkuperäinen suunnitelma on ollut, että keväällä neuvoteltaisiin vain voimassa olevan työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannen vuoden palkoista. Puolueissa on esitetty toiveita, että kolmannen vuoden palkoista sovittaisiin jo ennen vaaleja. Työmarkkinajärjestöt haluavat nähdä eduskuntavaalien tuloksen ja hallituskokoonpanon ennen kuin sopivat jatkosta.

Palkansaajajärjestöissä on jo pitempään puhuttu uudesta sopimuksesta. Syynä on se, että työllisyys- ja kasvusopimukseen ei tullut palkansaajien mielestä riittävästi työelämän laadullisia parannuksia.

Palkansaajat ehdottivat laatuasioita viime syksyn eläkepaketin kylkeen, mutta työnantajapuoli torjui ehdotuksen.

Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Ilkka Oksala torjui Palolan ehdotuksen. EK:n patruunoiden enemmistö on yhä sitä mieltä, että keskitetyistä tuloratkaisuista pitää päästä eroon.

Oli tulevan sopimuksen malli tai kesto mikä hyvänsä, äärimaltillisia palkankorotuksia sietää jatkaa, jotta osa vientiteollisuuden kilpailukyvystä palautuisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat