Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilmavoimien lähtöä Viroon pitää harkita tarkkaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti kommentoi uutista (HS 18. 1.), jonka mukaan Ilmavoimien aie harjoitella Yhdysvaltain hävittäjälaivueen kanssa Virossa jakaa ulkopolitiikan johtoa.

"Suomen kannalta kyse voi olla uudenlaisista Nato-harjoituksista ja harjoitusrakenteista, joista on tehtävä tarkka poliittinen arviointi."

"Lienee myös selvää, etteivät baltit välttämättä halua Natoon kuulumattoman Suomen alkavan ottaa vastuuta Viron ilmapuolustuksesta, koska Suomella ei edes ole Nato-jäsenyyden tuomaa juridista puolustusvastuuta. Suomen kannalta tilanne olisi myös outo, koska meillä ei ole Nato-jäsenyyden mukanaan tuomia turvatakuita."

"Kannattaa myös muistaa, että lokakuussa 2012 Jyrki Kataisen (kok) hallitus päätti, että Suomi on halukas osallistumaan Nato-johtoiseen Islannin ilmavalvontaan yhdessä Ruotsin kanssa. –  – Samassa yhteydessä linjattiin, ettei Suomi osallistu Baltian ilmavalvontaan. Kun vuonna 2012 tehtiin tuollainen arvio, on loogista, että myös nyt Baltian ilmaharjoitustoimintaa arvioidaan tarkasti."

Ilkan mukaan Suomi ei kaipaa nyt kinastelua ulkopolitiikasta.

"Kokeneiden poliitikkojen muisti ulottuu pitkälle viime vuosituhannelle. Heidän varovaisiin kannanottoihinsa löytyy historiastamme täysi syy."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat