Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliitikot on motivoitava ikäviin päätöksiin

Pääkirjoitus
 
Pertti Monto

"Inhimillisesti se on kylmää politiikkaa", totesi pääkirjoitus (HS 16. 1.) kommentoidessaan eduskunnan päätöstä jarruttaa paperittomien terveydenhoitoa. Kirjoittaja on oikeassa: tällainen politiikkaa on tosi kylmää. Paperittomia ymmärtävä politiikka on siis lämmintä. Samalla se on vastuutonta politiikkaa.

Maa ei kaadu yhteen inhimilliseen eleeseen, mutta se sortuu tähän ajattelutapaan. Pääkirjoittajien kuuluisi vääntää hampaat irvessä Suomea jaloilleen. Poliitikot on motivoitava ikäviin päätöksiin.

Yleisellä tasolla nyökytellään leikkauksille, mutta käytäntö elää pilvilinnoissa. Kun hallitus määrää miljardin pois kuntien menoista, sektoriministerit eivät keksi ropoakaan. Ennen pitkää koko julkiseen talouteen puututaan. On pakko. Sivalletaan sosiaalietuja ja pannaan ilmaisetuihin maksuja. On pakko. Kouraistaan jopa kehitysapua. On pakko. Kohdellaan kaltoin kaikkia. On pakko.

Hyvinvointivaltio ja kuntien itsehallinto ovat elintapamme pyhiä käsitteitä.

Puistelemme päätä Venäjälle. Harvainvaltainen mahtimaa syöksyy kohti tuhoaan. Kansanvaltainen sopimus- ja sääntöyhteiskunta Suomi on samalla uralla. Lopputulos, katastrofi, yhdistää. On viime hetket huutaa täysillä: herätys, herätys, he-rä-tys.

Pertti Monto
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat