Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö ja viimeinen sana

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sen jälkeen kun pääministeri Alexander Stubb (kok), ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ja puolustusministeri Carl Haglund (r) olivat todenneet, että Suomen mahdollinen osallistuminen lentosotaharjoitukseen Virossa ei ole dramaattinen aihe eikä kaipaa enempiä kommentteja, presidentti Sauli Niinistö päätti järjestää tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa hän sanoi käytännössä saman asian. Osallistumisesta ei ole muodostettu kantaa eikä siitä ole erimielisyyttä, koska vielä ei edes tiedetä, millaisesta harjoituksesta on kyse.

Presidentti on tähän asti järjestänyt vain harvakseltaan tiedotustilaisuuksia lyhyellä varoitusajalla. Kyse oli tuskin Presidentinlinnan remontoitujen tilojen käytön harjoittelusta, joten Niinistön viestit täytyy lukea sivulauseista.

Niinistöä on selvästi jäänyt vaivaamaan Islannin taannoista ilmavalvontaharjoitusta koskenut keskustelu ja päätöksenteko. Poliittinen johto haluaa arvioida harjoituskalenteria tarkalla silmällä ja tarkoilla tiedoilla ennen päätöksentekoa.

Presidentti tähdensi, että kyse ei ole tavanomaisesta Nato-johtoisesta harjoituksesta, vaan aloite ja johtoasema on Yhdysvalloilla. Se tuntui korostavan lisätietojen ja tarkemman harkinnan tarvetta. Ehkä presidentin draaman tajuun sopii, että hän tässäkin epädramaattisessa keskustelussa sanoisi viimeisen sanan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat