Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metrokuskin ammatti säilyy

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Metrojunan kuljettajasta ei tulekaan nopeasti katoavaa ammattia, vaan sadan kuljettajan joukko kasvaa, kun länsimetro aloittaa. Syynä on Helsingin kaupunginhallituksen maanantaina vahvistama päätös purkaa Siemensin kanssa tehty sopimus metron automatisoinnista.

Kaupunki uskoo edelleen, että länsimetro pääsee aloittamaan liikenteen vuoden 2016 puolella. Jos automatisointia olisi jatkettu, aikataulujen venyminen olisi voinut jatkua. Silloin haitat olisivat alkaneet kasautua, koska vaikutukset olisivat ulottuneet muuhun liikenteeseen ja esimerkiksi Etelä-Espoon suuriin rakennushankkeisiin.

Metrosta piti tulla alun perinkin automaattinen, mutta suunnitelmasta luovuttiin jo 1970-luvulla. Seuraava yritys on edessä, kun vanhat metrovaunut uusitaan 2020-luvun alussa.

Valittu vaihtoehto työllistää kaupungin virkamiehiä lähiajat, jotta uusia viivästyksiä ei tulisi. Tilanteen rauhoituttua koko prosessi kannattaa kuitenkin arvioida huolella, jotta siitä voidaan ottaa oppia.

Sen ainakin voi sanoa jo nyt, että muutenkin hankalat julkiset hankinnat monimutkaistuvat, kun suuren investoinnin käyttöönotto on riippuvainen yhdestä laitetoimittajasta. Jos hanke venyy riittävän paljon, hinta nousee ja erimielisyys lopullisesta maksajasta kasvaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat