Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyllä nyt on yrittäjällä ystäviä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yrittäjällä on nyt ymmärtäjiä tungokseksi asti, kun kaikki pääpuolueet käyvät huutokauppaa siitä, mihin rajaan asti yrittäjät voisi vapauttaa maksamasta arvonlisäveroa. Nykyinen alaraja on 8 500 euroa, minkä lisäksi yrittäjä saa osan myynnistään maksamastaan alvista takaisin, jos liikevaihto jää alle 22 500 euron.

Hallitus saattaa nostaa alarajaa jo tällä vaalikaudella – valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd) mukaan asia on "valmistelussa". Sdp kannattaa alarajan nostamista, samoin kokoomus. Keskusta puhuu 10 000 eurosta ja perussuomalaiset 20 000 eurosta. Perussuomalaisia lisäksi harmittaa, kun hallitus ei muista, että perussuomalaiset puhuivat tästä ensiksi.

Aktiivisuus varmasti lämmittää yrittäjiä huolimatta siitä, että heidän oma etujärjestönsä Suomen Yrittäjät ennemminkin toppuuttelee yli-innokkaita tarjoajia. Yrittäjäjärjestö pitäisi 8 500 euron rajan ennallaan ja laajentaisi mieluummin huojennusaluetta 22 500 eurosta vaikkapa 50 000 euroon.

Näin siksi, että kovin reipas alv-vapautus toisi markkinoille yksinyrittäjiä, jotka kilpailisivat ilman arvonlisäveron taakkaa samoista töistä kuin vain vähän suuremmat yritykset. Tämä voisi vääristää esimerkiksi pienten kampaamoiden välistä kilpailua. Uusia kynnyksiä ei kaivata kasvuhaluihin eikä työllistämiseenkään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat