Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihminen pieni, ilmasto iso

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Eurooppa on yrittänyt saada Yhdysvaltoja ja Kiinaa rinnalleen tekemään työtä ilmastonmuutoksen vastaisessa kamppailussa. Kiinassa asiaa edistää raha. Ilmaston saastuminen maksaa valtavia summia kansantaloudelle, ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen vaatimat toimet ovat samansuuntaisia kuin saastumisen vastaiset toimet.

Yhdysvallatkin on ilmoittanut vähentävänsä kasvihuonepäästöjään. Mutta silti keskustelu maassa on välillä aika tavalla jälkijättöistä.

Tammikuussa aloittanut, republikaanienemmistöiseksi muuttunut senaatti äänesti keskiviikkona siitä, onko ilmastonmuutos totta vai onko kyse huijauksesta. Äänin 98–1 päätettiin, että on aito asia eikä huijaus.

Tämän jälkeen republikaanit kiirehtivät äänestystä siitä, onko ilmiö ihmisen aiheuttamaa. Läpi meni kanta, jonka mukaan ihminen ei voi vaikuttaa niin suuriin asioihin.

Pieni askel republikaaneille, mutta vielä pienempi ilmastotalkoille: ilmiö on olemassa, mutta kun pieni ihminen ei sitä aiheuta, niin ei pieni ihminen pysty sitä estämäänkään.

Republikaanisenaattori James Inhofe tulkitsi, että Raamattukin todistaa ilmaston muuttuneen ja muuttuvan aina. Hänen mukaansa olisi "röyhkeää" väittää ihmisen pystyvän moiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat