Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virkamies on hyvä esittelijä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Espoo on huolellisesti rakentanut mainettaan kaupunkina, jossa yritysten on hyvä toimia. Siksi yhteydenpito virkamiesten ja elinkeinoelämän välillä on tiivistä, eikä sitä ole perinteisesti katsottu paheksuen.

Joskus kuitenkin on hyvä käydä asiasta periaatteellisempi keskustelu. Hyvä kohta on nyt, kun kaupungin luottamushenkilötkin haluavat perehtyä tarkemmin kaupungin palveluliiketoiminnan johtajan Mauri Suuperkon toimintaan päiväkotien ja koulujen ateriapalvelujen hankinnassa.

Suuperko päätti yksin 25 miljoonan euron hankinnoista Fazer-konserniin kuuluvalta yritykseltä, vaikka hänellä on yhteinen yritys Fazerin omistajiin kuuluvan Fredrik Fazerin kanssa (HS 23. 1.).

Luottamushenkilöt kiinnittivät uutisen jälkeen huomiota virkamiehen sidonnaisuuksiin ja siihen, kuinka laajaa omaa liiketoimintaa tällä voi olla. Kysymys on hyvä ja olennainen, sillä kuntalaisten pitää pystyä tuntemaan luottamusta tapaan, jolla verovaroja käytetään.

Olisi kuitenkin hyvä myös pohtia kaupungin päätöksentekomenettelyjä. Suuperko teki hankintapäätökset yksin.

Pitkä kokemus on osoittanut hyväksi mallin, jossa virkamies valmistelee ja esittelee suuret päätökset omalla virkavastuullaan ja lopullisen päätöksen tekevät luottamushenkilöt.

 

Oikaisu 27.1. kello 12.30: Pääkirjoituksessa oli nimivirhe. Espoon kaupungin palveluliiketoiminnan johtaja on Mauri Suuperko eikä Mauri Suurperko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat