Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helpoin tapa olisi antaa Kreikalle lisää maksuaikaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat kirjoittaa Kreikan vaalituloksen vaikutuksista euroalueen maihin.

Euromaat, Suomi mukaan lukien, pitävät kiinni siitä, ettei Kreikalle anneta anteeksi sen velkoja. Lehti muistuttaa, että vaaleja on tänä vuonna edessä myös muilla euromailla kuin Suomella.

"Sen vuoksi euroalueella seurataankin tarkasti, millaisia helpotuksia Kreikka mahdollisesti saa. Yhtä tarkasti muissa kriisimaissa seurataan, saako Kreikka helpotuksia tiukkaan talouskuriinsa ja lisäaikaa troikan vaatimiin rakenteellisiin uudistuksiin."

Savon Sanomien mukana poliittisesti helpoin tapa olisi antaa Kreikalle lisää maksuaikaa lainojensa hoitamiseen. Lehti arvioi myös EKP:n elvytyksen kasvattavan inflaatiota.

"Se taas helpottaisi Kreikan tilannetta, varsinkin silloin, jos inflaatioprosentti nousisi kolmeen prosenttiin eli yli Kreikan tukilainojen koron."

Aamulehden mukaan tukeutuminen yksinomaan Kiinaan voi olla Venäjälle kuolemansuudelma.

Ukrainan kriisin aiheuttamien talouspakotteiden takia Putin hakee selkänojaa maansa taloudelle Aasian maiden, kuten Kiinan ja Intian, kanssa käytävästä kaupasta, lehti kirjoittaa.

Ongelma lehden mukaan on, että Venäjän talous on niin yksipuolinen. Venäjä pystyy viemään Kiinaan ja Intiaan lähinnä raaka-aineita.

"Venäjä saattaa pudota loukkuun, jossa sillä on vain raaka-aineen toimittajan ja varaston rooli. Kiina käyttää hyväksi Venäjän talouden heikkoa tilaa ja imaisee Venäjältä sen raaka-aineet."

Aamulehti päätteleekin, että Putinin olisi syytä pitää länsiovea raollaan eikä jättäytyä Kiinan varaan.

Keskisuomalaisen mukaan maahanmuuttajien mielipiteet jäävät usein pimentoon huonon kielitaidon takia.

"Jos maahanmuuttajan suomen kielen taito on heikko, hänen on vaikea tuoda esille muutakaan osaamistaan. Tämä osoittaa sen, että Suomen todellinen kansainvälistyminen on vielä kaukana tulevaisuudessa."

"Maahanmuuttajien suomen kielen opetusta tulisi järjestää kaikille halukkaille riittävästi, sillä kielen oppiminen on avainasia kotoutumiseen."

"Ilman suomen kielen taitoa on lähes mahdoton päästä työelämään, ellei sitten ole korkeasti koulutettu ja valtakieliä taitava huippuosaaja kansainvälisessä yrityksessä."

"Maahanmuuttajien mielipiteet voivat avata myös supisuomalaisten silmät näkemään kotimaansa ja -maakuntansa uusin silmin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat