Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fjäderin jatkopesti Akavassa varmistui

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sture Fjäderin jatkokausi Akavan puheenjohtajana varmistui viime viikolla, kun Opettajien ammattijärjestö OAJ asettui julkisesti tukemaan hänen valintaansa.

OAJ on yli 121 000 jäsenellään Akavan suurin jäsenliitto. Akavan avaimet ovat siis OAJ:n puheenjohtajan – nykyisin Olli Luukkaisen – taskussa.

Jo aiemmin Fjäderin tueksi on ilmoittautunut hänen oma liittonsa Suomen Ekonomit ja sen kanssa vaaliliiton muodostavat pienemmät liitot. Näin Fjäderillä on jo nyt kasassa liki puolet Akavan liittokokouksen äänistä.

Akava valitsee puheenjohtajan liittokokouksessa toukokuun lopulla. Muita ehdokkaita ei vielä ole asettunut ehdolle, eikä välttämättä asetukaan. Aiemman sääntömuutoksen vuoksi Akava valitsee keväällä puheenjohtajan vain vuodeksi.

Alun perin Fjäder vaati, että hän saa saman tien takeet myös neljän vuoden jatkopestistä. Sitä hän ei siis nyt saanut.

Fjäderillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet saada jatkoa myös ensi vuonna, jos OAJ pysyy hänen tukenaan.

Vastustajien määrä saattaa jopa vähetä, jos Insinööriliitto menee mukaan uuteen SAK:n ja STTK:n muodostamaan keskusjärjestöön. Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari on ollut yhdistymishankkeessa mukana alusta pitäen. Fjäderin ja Porokarin välit ovat viileät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat