Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka ei kaada euroa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yksi tulkinta Kreikan vaalituloksesta ja markkinareaktioista oli se, että koska suuria heilahduksia ei tapahtunut, vasemmistolaisen Syrizan nousua ja voittoa pelättiin ihan turhaan. Nopeimmat ovat tehneet sellaisiakin tulkintoja, että Syrizan vaatimukset on ymmärretty markkinoilla.

Todennäköisin selitys maltilliseen reaktioon on kuitenkin Euroopan keskuspankissa tehty päätös valtavasta velanosto-ohjelmasta. Vaikka ohjelman todellisia vaikutuksia reaalitalouteen mitataan vasta pitkän ajan jälkeen, pikavaikutuksia on paljon: osakkeiden arvo nousi, euron arvo halpeni ja korot laskivat. EKP:n ratkaisu muodosti aallonmurtajan Kreikan tapahtumien vaikutuksille. Portugalikin onnistui hankkimaan halvalla lainaa markkinoilta.

Toisaalta Syriza ja puolueen vaatimuksia ymmärtävät eivät ehkä olisi toivoneet maltillista reaktiota.

Aiemmin Kreikan asia muuttui muun Euroopan asiaksi sen vuoksi, että kriisi oli akuutissa vaiheessa ja tarttumisvaara muihin maihin oli suuri.

Nyt tämä vipu on poikki, minkä näki markkinareaktioista. Muu euroalue laskee, että solidaarisuutta on ehkä osoitettava ja lainaehdoista siksi neuvoteltava, mutta on ihan sama, mitä Kreikka tekee itselleen. Kreikka ei saa enää euroa nurin – ei vahingossa eikä tahallaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat