Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n vai Venäjän asialla?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kreikan uuden hallituksen talouspoliittista linjaa on jo ehditty pureskella maailmalla. Kohta tulee maisteltavaksi myös sen ulkopoliittinen linja.

Tänään torstaina EU:n ulkoministerit selvittelevät, tulisiko unionin kiristää Venäjän-vastaisia pakotteita. Parin viikon päästä EU-maiden valtionjohtajat kokoontuvat Brysseliin miettimään Euroopan turvallisuutta ja Venäjän tekemisiä.

Syrizan johtama hallitus on jo antanut vinkkejä, joiden mukaan se ymmärtää Venäjää paljon enemmän kuin muu EU. Lähes ensimmäisinä toiminaan Kreikan uusi hallitus kertoi, että ministereiden eteen tulevalla alustavalla, Venäjän tuomitsevalla päätöslauselmaehdotuksella ei ole Kreikan tukea.

Kreikka asettaa EU:n peruskysymysten äärelle. Unioniin on otettu mukaan maita, jotka ovat hyväksyneet liiton arvot ja tavoitteet. Sisäänpääsyä on valvottu. Mutta mitä tehdä, kun jo sisään päässeen arvot muuttuvat? EU:n arvopohjan jakavalla hallituksella ei pitäisi olla epäselvää siinä, tuleeko Venäjän toimet tuomita. Kanta toimiin heijastuu pakotteissa.

Syrizan johtama hallitus tuntuu kyseenalaistavan nämä linjat. EU-järjestelmä on haavoittuva – yksi maa saattaa estää yhteisyyden syntymisen huippukokouksessa. Siitä hajota ja hallitse -periaatetta soveltava Venäjä riemuitsisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat