Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuretkin johtajat valehtelevat törkeästi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat arvioi, että Ukrainassa käydään yhä selvemmin hybridisotaa.

"EU ja Yhdysvallat ovat pitäytyneet visusti erillään aseellisesta selkkauksesta ja käyttävät taloudellista ja poliittista painostusvoimaa. Myös Venäjä kiistää osallisuutensa aseellisiin yhteydenottoihin ja vakuuttaa kantavansa Itä-Ukrainasta lähinnä humanitaarista vastuuta. Käytännössä Venäjä on kuitenkin alusta pitäen ollut myös taistelujen osapuoli."

"Maantieteellisten alueiden haltuunotto on aina ollut sotien keskeinen päämäärä, eikä 2000-luku näytä tätä miksikään muuttaneen. – – Ukrainan sisällä ja sen ympärillä taistellaan nyt myös propagandan asein. Erityisesti venäläisten käyttämä viestintä on sanavalinnoiltaan poikkeuksellisen kovaa."

"Viestintäsodassa totuudella ei näytä olevan mitään arvoa. Suuretkin johtajat valehtelevat törkeästi. Se pitää tunnustaa ja ymmärtää, jotta ei usko mitä ja ketä tahansa."

Turun Sanomien mukaan Venäjä yrittää esittää sanomaansa kovin keinoin.

"EU harkitsee yhteisiä toimia Venäjän propagandaan vastaamiseen. Asiallisen ja monikielisen tiedon tehokas ja nopea levittäminen on paras ase vihamielistä vaikuttamista vastaan. Alkeellinen vastapropaganda kannattaa rajata arsenaalin ulkopuolelle."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat