Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vääntö solariumien valvonnasta on pölhöbyrokratian kaunein kukkanen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat
Sami Kilpiö / HS
Itsepalvelusolariumit poistuvat heinäkuun alusta, ja joka solariumilla pitää olla vastuuhenkilö vahtimassa, etteivät alaikäiset käy salaa kärventämässä nahkaansa.
Itsepalvelusolariumit poistuvat heinäkuun alusta, ja joka solariumilla pitää olla vastuuhenkilö vahtimassa, etteivät alaikäiset käy salaa kärventämässä nahkaansa. Kuva: Sami Kilpiö / HS

Kun valtiovarainministeriö pari vuotta sitten kartoitti kuntien tehtäviä, pölhöbyrokratian kauneimmaksi kukkaseksi nimettiin se, että kunnat joutuvat lain määräyksellä valvomaan solariumpaikkoja. Se oli listalla ensimmäisenä, kun kuntien tehtäviä ryhdyttiin karsimaan. Miljoonan euron säästötkin olivat luvassa.

Solariumlaitteiden valvontavelvollisuuden poistaminen kirjattiin asianmukaisen juhlallisesti hallituksen rakennepoliittiseen ohjelmaan.

Mutta ei, mikään ei ole niin helppoa kuin ensi tuntumalta luulisi. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) on päättänyt äskettäin, ettei hallituksen esitystä säteilylain ja terveydensuojelulain muuttamisesta annetakaan eduskunnalle. Syynä se, että oletettu miljoonan euron säästö ei toteudu, vaan valtiovarainministeriö arvioi menojen vähentyvän vain 30 000–40 000 euroa vuodessa.

Toinen syy on sosiaali- ja terveysministeriön mukaan se, että jos laitteita ei valvottaisi kunnissa, saattaisi se lisätä melanoomatapauksia ja sitä kautta nostaa terveydenhoidon menoja.

Kuntien valvontavastuu päinvastoin laajenee. Itsepalvelusolariumit poistuvat heinäkuun alusta, ja joka solariumilla pitää olla vastuuhenkilö vahtimassa, etteivät alaikäiset käy salaa kärventämässä nahkaansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat