Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toinen opettaa, toinen tutkii?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalaisessa korkeakoulumaailmassa on vallinnut jo sukupolven ajan kahtiajako, joka pitää perinteiset yliopistot ja tuoreet tulokkaat eli ammattikorkeakoulut erillään.

Aina jokin on kuitenkin paremmin aidan toisella puolella: ammattikorkeakoulut kadehtivat naapuriltaan asemaa ja arvovaltaa, yliopistot notkeaa organisaatiota ja kilpailukykyisiä palkkoja.

Opetusministeri Krista Kiuru (sd) aikoo teettää ennen vaaleja pikaselvityksen, pitäisikö laissa sallia yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhdistäminen (HS 30. 1.). Selkänojana hänellä on Tutkimus- ja innovaationeuvoston tuore linjaus, jonka se tekee kerran vaalikaudessa.

Korkeakoulupolitiikka on tärkeä ja intohimoja herättävä aihe. Yliopistot pelkäävät tehtävänsä vesittymistä. Muualla kuin yliopistopaikkakunnilla sijaitsevat ammattikorkeakoulut pelkäävät olemassaolonsa puolesta. Kaikki pelkäävät säästöjen olevan selvityksen tärkein motiivi. Se on nykyisin aivan aiheellinen huoli.

Raja-aidan poistaminen ei kuitenkaan tee kaikista korkeakouluista automaattisesti keskenään samanlaisia. Uudistuksen varsinainen tavoite saattaakin olla jako korkeakouluihin, jotka keskittyvät kouluttamiseen ehkä alempaan korkeakoulututkintoon saakka, ja yliopistoihin, joihin kootaan tutkimus ja ylempien tutkintojen suorittaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat