Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puheenjohtaja Stubbille voi alkaa lähtölaskenta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Satakunnan Kansan mukaan kokoomuksen tuoreimmat kannatuslukemat Ylen kyselyssä osoittavat, että puolueen olisi aika painaa paniikkinappulaa.

"Puheenjohtaja Alexander Stubb ei ole yksin syyllinen kannatuksen romahtamiseen, mutta kyllä hänellä on suuri osuus siihen. Polvihousupolitiikka ja ylimieliseksi tulkitut lausunnot ovat karkottaneet jopa kokoomuksen peruskannattajia. Moni harmittelee, ettei puheenjohtajaksi sittenkin valittu Jan Vapaavuorta tai Paula Risikkoa."

"Toinen keskeinen syy kannatuksen laskuun on pätkähallituksen saamattomuus, joka tuntuu menevän korkeaa profiilia pitävän pääministerin piikkiin. Sdp:tä taas kantaa puheenjohtaja Antti Rinne, joka näyttää päivä päivältä saavan yhä vankemman otteen politiikan osaamisesta."

"Keskustan Juha Sipilä tuntuu vetävän riveihinsä erityisesti yrittäjiä. Sipilän 'yrittäjäystävällisyys' imee sellaisia yrittäjiä, jotka ovat tähän saakka äänestäneet kokoomusta."

"Jos kannatusluvut eivät paljon nykyisestä muutu, niin Suomeen on tulossa keskustan ja demarien punamultahallitus. Kokoomus tuskin mahtuu kolmen kimppaan, mikä merkitsee matkaa oppositioon. Oppositiokausi todennäköisesti myös merkitsee puheenjohtajan vaihtumista."

Ilkka laskeskelee, että Stubbin puheenjohtajakaudella kokoomuksen kannatuksesta on kadonnut neljännes.

"Totta on, että kokoomusta painaa raskas hallitustyö, mutta myös Stubbista on tulossa rasite. Esimerkiksi puhetta konsensuspolitiikan halvaannuttavasta vaikutuksesta on arvosteltu Stubbin omissakin piireissä. Kannatusmittausten valossa kokoomus on hukkaamassa identiteettinsä, minkä löytymisen taas demarit arvelevat nousunsa syyksi."

Kainuun Sanomat toteaa, että kampanjointi on luettu Stubbin vahvuudeksi.

"Jollei hän onnistukaan oikaisemaan syöksykierrettä, heti vaalien jälkeen saattaa alkaa lähtölaskenta. Oppositiojohtajan muottiin Stubb ei tappion jälkeen istu."

Karjalaisen mukaan punamultahallitusta ennakoi se, että suurimmista puolueista vain kokoomus ajaa seuraavalle hallituskaudelle tuloveronalennuksia.

"Vaikka kokoomus ja etenkin nyt Sipilän johtama keskusta ovat lähellä toisiaan, keskustassa kavahdetaan edellisten porvarihallitusten huonojen kokemusten vuoksi tätä yhteistyövaihtoehtoa. Keskusta haluaa sitoa taloustalkoisiin Sdp:n kautta myös ay-liikkeen sekä ulosmitata perussuomalaisten hallituskipeydestä koituvan hyödyn."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat