Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työlupakäytäntö ei toimi hyvin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Puolueista ainakin keskusta, kokoomus ja Rkp ovat ilmoittaneet olevansa valmiita luopumaan ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta eli siitä, että ulkomainen työntekijä ei voi saada työlupaa, jos Suomessa on samalla alalla työttömiä työnhakijoita. Säännös koskee EU:n ja Eta-alueen ulkopuolelta tulevia työntekijöitä.

Saatavuusharkinta piti poistaa jo edellisen keskustavetoisen hallituksen loppukaudella, mutta poliittinen yksimielisyys jäi saavuttamatta. Nykyinen hallitus linjasi erikseen hallitusohjelmassa, että siitä ei luovuta.

Käytännön elämä on kuitenkin menossa hallitusohjelmien edelle ja viemässä pohjaa tarveharkinnalta: Uudellamaalla ely-keskus on jo pitkään myöntänyt työlupia muun muassa siivous- ja ravintola-alalle töihin tuleville, koska aloilla on pulaa sopivasta työvoimasta.

Nykyisin tavoitteena on käsitellä työlupahakemus neljässä kuukaudessa, mutta aikataulut paukkuvat, kun lupa kiertää ensin työvoimatoimiston työlupayksikön ja sitten vielä Maahanmuuttoviraston kautta. Yritysten kannalta olisi yksinkertaisempaa, jos koko prosessi olisi Maahanmuuttoviraston hallussa.

Jos ulkomaisen työvoiman käyttöä halutaan kontrolloida, olisi parannettava työsuojelutarkastajien resursseja valvoa työmaita ja työehtoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat