Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vierihoito ei ole auttanut

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kun demokratiaa ja ihmisoikeuksia vaalivaan Euroopan neuvostoon (EN) on otettu uusia jäseniä, lähtökohta on ollut jo kauan se, että tulijan olojen ei tarvitse olla esimerkillisen hyvässä kunnossa. Euroopan neuvosto ottaa tulijan vierihoitoon ja kertoo, mitä kannattaisi tehdä. Lisäksi jäsenmaan kansalaisille avautuu mahdollisuus valittaa ongelmistaan Strasbourgiin.

Näitä näkemyksiä hellittiin, kun Venäjä hyväksyttiin Euroopan neuvoston jäseneksi vuonna 1996. Ongelma hyvää tarkoittavassa ajattelumallissa on se, että Venäjän näkemykset läntisistä järjestöistä eivät ole samoja kuin järjestöillä itsellään.

Esimerkiksi käy Maailman kauppajärjestö WTO. Venäjä ei tullut WTO:n jäseneksi avatakseen markkinoita. Venäjä tuli mukaan vaikuttaakseen järjestöön haluamallaan tavalla sisältä päin.

Hieman sama ongelma on EN-jäsenyyden kanssa. Venäjällä on ollut taipumusta yrittää käyttää neuvostoa omiin tarkoitusperiinsä. Taannoin Venäjän EN-valtuuskunnan puheenjohtaja Aleksei Puškov yritti usuttaa järjestöä tutkimaan lasten huostaanottoja Suomessa.

EN on päättänyt, että Krimin miehityksen takia hyllytetty Venäjän äänioikeus EN:n yleiskokouksessa pysyy hyllyllä. Johtopäätös oli looginen: vierihoito on ehkä kehittänyt Venäjän oikeuslaitosta, mutta valtapolitiikka jyrää saavutukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat