Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusia konsteja työllisyysasteen nostoon tarvitaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lapin Kansa nostaa esille Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan tuoreen viestin, jonka mukaan Suomeen tarvitaan vuosittain 34 000 maahanmuuttajaa eli noin kaksinkertainen määrä nykyiseen verrattuna. Evan mukaan tämä johtuu työvoiman jatkuvasta supistumisesta.

"Evan vaatimuksen voi pikaisesti tyrmätä toteamalla, että Suomessa on työttömiä liikaa omastakin takaa eikä tulijoita tarvita. Raporttiin kannattaa kuitenkin perehtyä, sillä vaatimukselle on kunnon perustelut."

"Työvoiman tarjonta lisää työvoiman kysyntää eli yritysten intoa kasvattaa toimintaansa. Työn lisääntyvä tarjonta myös kiihdyttää taloutta, työvoiman väheneminen kuihduttaa sitä. Samanlaista viestiä on tuonut myös ylijohtaja Juhana Vartiainen."

"Evan raportti on hyvä lisä, kun mietitään, millä tavalla Suomen työllisyysastetta saataisiin ylöspäin. Vaikka väkiluku on kasvanut, työllisten määrä on pysynyt lähes neljännesvuosisadan ennallaan. Uusia konsteja kaivataan."

Ilkka valmistautuu alkavaan koulujen sanomalehtiviikkoon.

"Yhteisöllistyvä media -tutkimus kertoi yli puolen 15–24-vuotiaista käyttäneen kännykkäänsä lehden lukemiseen. Vähiten lehtiä luetaan mobiilisti ikähaitarin toisessa päässä, yli 55-vuotiaista eteenpäin. Heistä vasta joka viides on surffannut kännykällä lehtiä lukemassa, mutta suosio on kasvanut yli kymmenellä prosenttiyksiköllä ylöspäin."

"Kaikista tutkimukseen vastanneista 75 prosenttia lukee lehtiä tietokoneella: määrä on laskenut samalla kun tabletti ja älypuhelinlukeminen on lisääntynyt."

"Se, että nuorten sanomalehtien lukeminen kännykällä netissä on voimakkaassa kasvussa, kertoo, että sanomalehtiä myös arvostetaan."

Savon Sanomien mielestä päivittäistavarakaupan hintasota ei johdu pelkästään markkinoita hallitsevien ketjujen välisestä taistelusta.

"Kuluttajien kukkarossa tuntuvat muutokset kertovat myös syvällisestä ja pitkäkestoisesta rakennemuutoksesta, jossa myös tuotannon lenkit määrittyvät uudelleen."

"Perjantaina Pieksämäellä vihittiin Moilas Leipomo Oy:n 3,5 miljoonan euron laiteinvestointi, jonka avulla yritys vahvistaa rooliaan raakapakastettujen leivonnaisten kaupassa."

"Yrityksen strategia kelpaisi malliksi muillekin. Menestyäkseen kilpailussa suurten ulkomaisten toimijoiden kanssa pitää joko tyytyä pieneen erikoistuotantoon tai lähteä tekemään samat asiat yhtä edullisesti mutta paremmin ja lähempänä asiakkaita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat