Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaalien läheisyys pakotti purkamaan perhepaketin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka kertoo, miksi hallitus päätti viikonvaihteessa purkaa perhepakettinsa.

"Se mikä pari vuotta sitten oli yksi osa fantastista rakennepakettia, onkin nyt taloudellisesti hyödytön ja vääristäisi jopa lasten tasavertaisia oikeuksia."

"Aika on muuttanut päivänpolitiikkaa niin, että naisten työurien pidentäjänä ja tasa-arvon lisääjänä markkinoitu perhevapaiden kiintiöittäminen molemmille vanhemmille kääntyi perheiden valinnanvapauden riistoksi. Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminenkaan ei tuntunut enää hyvältä ajatukselta."

"Valmistelun edetessä tarkentuivat esityksen vaikutukset. Perhepaketista ei olisi ollut kestävyysvajeen hoitajaksi."

"Tätäkin suurempi syy esityksen jäädyttämiseen on huhtikuun 19. päivä. Oppositio on jo kertaalleen tehnyt kotihoidontuen muutossuunnitelmista välikysymyksen, ja perhepaketti oli nousemassa takuuvarmaksi vaaliteemaksi ja opposition valttikortiksi."

"Perhepaketillaan hallitus joutui tasapainoilemaan keskinäisen solidaarisuuden, yleisen uskottavuuden ja vaalimenestyksen metsästämisen välillä. Tasapainoiluun antoi lisäpontta myös keskustan lupaus paketin purkamisesta heti vaalien jälkeen."

"Hallitus purki itselleen virittämänsä miinan, ettei keskusta saisi siitä pisteitä."

Kainuun Sanomat muistuttaa, että keskusta on pitänyt lasten kotihoidon tukea kenties tärkeimpänä perhepoliittisena saavutuksenaan.

"Niinpä ei ollut yllätys, että oppositio asettui tiukasti vastustamaan kotihoidon tuen jakamista vanhempien kesken."

"Myös monet asiantuntijatahot olivat kriittisiä, varsinkin päivähoito-oikeuden rajoittamista kohtaan."

"Kristillisdemokraatit olivat hallituksessa koko ajan erityisesti lasten kotihoidon tuen jakamista vastaan. Demareille päivähoito-oikeuteen puuttuminen oli vaikea pala. He ovat vasta viime tingassa luopumassa hankkeesta, koska luvattuja säästöjä ei olekaan syntymässä vaan uudistus lisäisi kustannuksia yhteensä noin 60 miljoonaa euroa vuodessa."

"Enemmän kuin raha, demarien kannanmuutokseen kuitenkin taitaa vaikuttaa kansanedustajien saama jokseenkin tyrmäävä kansalaispalaute. Varsinkin päivähoito-oikeuden rajaamisen puolustaminen vaalikentillä olisi hankalaa."

"Sitä paitsi keskusta on luvannut kumota koko perhepaketin vaalien jälkeen. Nyt näyttää siltä, että demarit voivat hyvinkin nousta keskustan hallituskumppaniksi. Silloin olisi noloa olla yhdessä antamassa lakiesityksiä, joilla heti purettaisiin edellisen hallituksen esityksistä vastikään hyväksytyt lait."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat