Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylioppilaiden kiinteistökupla

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on tunnetusti vauras opiskelijoiden hallitsema yhteisö. Nousukauden huipulla tehdyt investoinnit voivat kuitenkin osoittautua myös vauraalle raskaiksi sulattaa.

HYY:n ja sen piirissä toimivien musiikkijärjestöjen kiista Vanhan ylioppilastalon käytöstä olisi tuskin kärjistynyt, ellei ylioppilaskunta olisi tehnyt yli 20 miljoonan euron rakennusinvestointeja viime vuosikymmenellä Helsingin Leppäsuolle. Vuonna 2008 valmistunut kolmas ylioppilastalo eli Domus Gaudium tarjosi opiskelijoille paljon uutta tilaa toimia, mutta ylioppilaskunnan näkökulmasta investointi ei tuonut uusia tuloja.

Jotta rahaa riittäisi myös muihin hyviin tarkoituksiin, HYY päätti puristaa keskustassa sijaitsevasta Vanhasta ylioppilastalosta lisää tuottoa ulkopuolisen ravintolayrittäjän kanssa. Helsingin hallinto-oikeus totesi äskettäin, että HYY rikkoi omia sääntöjään halutessaan kuorot ja orkesterit pois Vanhalta muutoksen tieltä (HS 3. 2.). Oikeus ei kuitenkaan sanonut, mikä olisi oikea ratkaisu.

Mitä kansakunta eilen, sitä ylioppilaat tänään. HYY kärsii nyt samasta ongelmasta kuin Suomen julkinen sektori. Vaivana ei ole köyhyys vaan mittavat palvelulupaukset, joiden lunastaminen huonosti tuottavien investointien ja talouden alakulon aikoina ottaa lujille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat