Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteistyö ei synny sanelupolitiikalla

Pääkirjoitus
 
Ari Valjakka

Pyrkivätkö Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen ja kauppapolitiikasta vastaava komissaari Cecilia Malmström estämään ylimielisyydellään EU:n ja Yhdysvaltojen välisen kauppapoliittisen sopimuksen synnyn? (HS Vieraskynä 5. 2.)

Euroskleroosia poteva mantereemme saataisiin kauppa- ja investointisopimuksella nousuun. Komissaarit keskittyvät siihen, mihin unioni ei suostu, kun se pyrkii vahvistamaan TTIP-neuvotteluissa kumppanuutta Yhdysvaltojen kanssa. Kieltolauseita riittää: "Emme suostu, emme taivu, emme päästä."

Kirjoittajat väittävät, ettei pk-yrityksillämme ole aikaa tai rahaa sopeuttaa omia tuotteitaan Yhdysvaltojen sääntöihin ja määräyksiin. Siitä huolimatta Yhdysvaltojen on sopeutettava oma järjestelmänsä Euroopan arvojen ja normien mukaisiksi kaupankäynnissä, työntekijöiden oikeuksien turvaamisessa ja ympäristönsuojelussa.

Molempia osapuolia arvostavalla lähestymistavalla syntyisi ehkä sopimus, joka toisi uuden dynamiikan maailmantalouteen. Siitä hyötyäkseen Venäjäkin saattaisi joutua tarkistamaan pelitapojaan kansainvälisessä yhteisössä.

Ari Valjakka
päätoimittaja, eläkkeellä, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat