Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Öljy syventää Venezuelan tuskaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Venezuelan ajautuminen yhä suurempaan sekasortoon on jo pitkä jatkokertomus. Venezuelasta on tullut myös esimerkki siitä, mitä täysi riippuvaisuus raaka-aineviennistä pahimmillaan aiheuttaa valtiolle ja sen kansalaisille.

Enää ei kiistellä Venezuelan edesmenneen presidentin Hugo Chávezin julistaman sosialistisen vallankumouksen merkityksestä Latinalaisessa Amerikassa ja maailmassa. Venezuelaa johdetaan edelleen vajaat kaksi vuotta sitten kuolleen Chávezin politiikan nimissä. Chávezin perintöä vaalitaan erinäisissä vasemmistopiireissä, mutta Venezuela ei enää ole kenenkään mallimaa.

Tänä vuonna Venezuelan talousnäkymät ovat Latinalaisen Amerikan heikoimmat. Ilmeisin syy on öljyn hinnan nopea puolittuminen, mutta syvemmät syyt juontavat vuosikymmenten päähän.

Nykyinen presidentti Nicolás Maduro jatkaa Chávezin aloittamaa öljy- ja kaasutuloilla rahoitettua tukea köyhimmälle väestönosalle, mutta lukuisten edeltäjiensä tavoin vähentämättä lainkaan Venezuelan riippuvuutta energiaviennistä. Valtavista energiavarannoista huolimatta raha oli ehtymässä jo aiemmin.

Hintojen romahdus ja laiminlyöty talous kurjistavat nyt Venezuelaa ankarasti. Hallitus käyttää nykyiset energiatulot ja säästöt kurjistumisen pitkittämiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat