Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aprikointi ilmaharjoituksesta päättyi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat pohtii vellonutta keskustelua ilmaharjoituksista.

"Kolmisen viikkoa jatkunut aprikointi, voiko Suomi osallistua Yhdysvaltain johtamaan ilmaharjoitukseen Viron Ämarissa, ratkaistiin perjantaina. Tasavallan presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan päätös oli, että kyllä ja ei."

"Suomi osallistuu maaliskuiseen harjoitukseen Suomessa, Ruotsissa ja Itämeren kansainvälisessä ilmatilassa. Suomi käyttää omia kenttiään. Yhdysvaltain koneet tulevat Virosta. Ämariin eivät Suomen koneet lennä."

"Lopputulos tyydyttänee ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtoa ja ilmavoimia. Harjoitusalue on puolueetonta maaperää, ja Suomi käyttää omia kenttiään. Vältytään vaikutelmalta, että Suomi olisi puolustamassa Viron ilmatilaa."

"Islannin ilmatilaharjoitusta koskeva keskustelu äityi tragikoomiseen puoluepoliittiseen nokitteluun. Tällä kertaa siltä vältyttiin. Kiistoja voi vielä nousta, kun pohditaan, käyttävätkö amerikkalaiskoneet Suomen lentokenttiä."

"Viron ilmaharjoitukseen liittyvä päätöksenteko ja sen taustalla oleva epävarmuus Venäjän perimmäisistä päämääristä Ukraina-operaatiossa ovat asemoineet Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan päätöksentekoa. Tasa–vallan presidentin rooli on korostunut."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat