Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrityslainojen saatavuudesta ei löydy tietoa

Pääkirjoitus
 
Heikki Niemeläinen

Rahaa olisi, mutta onko näkymiä? Näin kysyy Helsingin Sanomien pääkirjoituksen (5. 2.) laatija arvioidessaan yritysrahoituksen saatavuutta Suomessa.

Onko yrityksille tarjolla nyt lainatuotteita vastaavalla tavalla kuin Suomen kilpailijamaissa, kun vertaillaan lainan määrää, hintaa ja laatuominaisuuksia? Laatuominaisuuksilla tarkoitetaan lainan ehtoja, kuten riskien siirtoja.

Pääkirjoituksessa esitetty uskomus on levinnyt laajalti lehdistöön. Sen tueksi ei kuitenkaan löydy ainuttakaan tutkimusta Suomessa.

Toistaiseksi paras näkökulma yrityslainojen saatavuuteen löytyy Helsingin kauppatorin variksilta. Kuten biologit ovat selvittäneet, noille variksille on tarjolla runsaasti roskaruokaa, joka kuitenkin heikentää niiden siivet lentokyvyttömiksi ja vetää jalat kompuraan. Ei ihme, jos pusikossa nököttävä lentokyvytön varis vastaa, että ruokaa kyllä on mutta näkymät ovat huonot.

Eikö asiaa voisi jo ryhtyä tutkimaan? Onko Suomessa saatavilla yrityslainoja vastaavasti kuin Suomen kilpailijamaissa Ruotsissa, Saksassa ja Britanniassa?

Vertailu tulisi tehdä kuten makkaroiden vertailu, ottaen huomioon tuotteen hinta, määrä ja laatu.

Heikki Niemeläinen
toimitusjohtaja
Kuntien takauskeskus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat