Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudet reitit voivat kostautua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Moni odotti ja moni pelkäsi, että liikenne- ja viestintäministeriön perjantaina julkistama lentoliikennestrategia karsisi voimakkaasti Suomen lentoasemaverkostoa. Kolme vuotta valmistellun strategian johtopäätös oli kuitenkin, että varsinaista lakkautuslistaa ei tehdä.

Suomessa toimitaan vastedeskin EU:n salliman verkostoperiaatteen mukaan. Maksut ovat kaikilla kentillä samat liikenteen määrästä riippumatta, ja Finavia voi kattaa tappiollisten maakuntakenttien tuloksen Helsinki-Vantaan voitoilla.

Moni hallituspuolueen kansanedustajaehdokas voi nyt huokaista helpotuksesta. Kysymykset oman lentokentän kohtalosta eivät tule vaalikentillä vastaan niin usein kuin aiemmin arveltiin.

Strategiassa on kuitenkin vaatimus, että kentälle on "säännöllistä markkinaehtoista reittilentoliikennettä". Itsestään selvältä kuulostava ehto voi karsia verkostoa jo lähivuosina.

Moni kaupunki on havitellut kentälleen lisää liikennettä houkuttelemalla halpalentoyhtiöitä mukaan avokätisillä lupauksilla markkinointiyhteistyöstä. Houkuttelussa on riskinsä. Jos uusi reitti vähentää matkustajia vanhalta yhteydeltä, edessä voi pian olla tilanne, jossa molemmat reittiyhteydet loppuvat. Sen jälkeen markkinaehtoisen liikenteen käynnistäminen uudelleen on työlästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat