Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan olutehdotus aiheutti älämölön somessa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskustan vaalitavoitteisiin – tosin ei tärkeimpiin – kuuluva ehdotus ruokakaupoissa myytävän oluen laimentamisesta sai vastaansa melkoisen metelin sosiaalisessa mediassa, kun ehdotus poimittiin esiin.

Keskustelusta kävi ilmi, että alkoholi on suomalaisille yhä herkkä aihe. Alkoholin saatavuuden rajoittamista pidetään helposti yhteiskunnan harjoittamana, tarpeettomana holhoamisena.

Luonnollisesti myös vähittäiskaupat vastustavat ehdotusta. Keskioluen ja muiden samanvahvuisten alkoholijuomien osuus voi olla jopa 15 prosenttia yksittäisen myymälän kokonaismyynnistä.

Alkoholi on poliittisesti tulenarka aihe. Kun peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) runsas vuosi sitten ehdotti kolmosoluen saatavuuden rajoittamista, se näkyi heti kuoppana Sdp:n kannatuksessa, etenkin miesäänestäjien suosiossa.

Kansanterveydelle haitallinen alkoholi aiheuttaa merkittäviä menoja sairaanhoitokuluina sekä tulonmenetyksiä.

Tehokkain tapa vaikuttaa asiaan tehokkaasti on joko tiukentaa alkoholin saatavuutta tai korottaa sen hintaa eli veroja.

Kokemus on osoittanut, että verojen muuttaminen on helpompaa. Vaikka sekä keskustan että työväenliikkeen juuret ovat raittiusliikkeessä, punamultahallitus laski 2004 reippaasti alkoholin verotusta Viron EU-jäsenyyden takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat