Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Israelin vaaleja käydään USA:ssa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on saanut kutsun puhumaan Yhdysvaltain kongressin kahden kamarin yhteisistuntoon. Kutsun esittäminen on yksi oudoimmista tapahtumista maiden läheisissä suhteissa. Se myös herättää ristiriitoja molemmissa maissa.

Kutsun Netanjahulle esitti kongressin edustajainhuoneen republikaanienemmistöä edustava puhemies John Boehner. Hän ei informoinut demokraatteja edustavaa presidentti Barack Obamaa toisen valtion päämiehen vierailusta.

Kutsu on selvä tölväisy Obamaa kohtaan ja pyrkimys heikentää demokraattien asemaa, kun Obamalle valitaan seuraaja marraskuussa 2016.

Maaliskuun alussa pidettäväksi kaavailtu puhe on Netanjahulle tilaisuus nostaa profiiliaan ennen Israelin vaaleja 13. maaliskuuta. Se on myös keino kampittaa Obaman hallituksen johdolla käytyjä neuvotteluja Iranin ydinohjelmasta. Israel vastustaa sopua Iranin kanssa.

Netanjahu sanoo pyrkivänsä vain Israelin etujen turvaamiseen mutta torjuu vaatimukset, että hän pitäisi puheensa jossain muualla kuin kongressissa.

Obama sanoo kieltäytyvänsä tapaamasta Netanjahua vierailun aikana vain siksi, että Israelin vaaleihin on niin lyhyt aika. Hän varoittaa samalla puoluepolitisoimasta Israelin ja Yhdysvaltain suhteita. Varoitus taitaa tulla myöhässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat