Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ay-liikkeen mantereet liikkuvat

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Palkansaajien uuden keskusjärjestön selvityshankkeeseen on toistaiseksi ilmoittautunut 42 liittoa. Liittoja ei vielä ole julkistettu, mutta lukumäärä kertoo, että mukana ovat suurin piirtein kaikki SAK:n ja STTK:n liitot. SAK:ssa on 21 jäsenliittoa, STTK:ssa 18.

Akavasta vain Insinööriliitto on varmasti ilmoittautunut mukaan. Kaikki muut suuret Akavan liitot ovat jo päättäneet jatkaa itsenäisessä keskusjärjestössä. Insinööriliitossakaan keskusjärjestön vaihtaminen ei suju yksimielisesti.

Keskusjärjestöjen yhdistämistä on puuhattu aiemminkin, mutta kertaakaan hanke ei ole ollut niin pitkällä kuin nyt. Aiemmat yritykset ovat lisäksi olleet keskusjärjestövetoisia. Nyt halutaan erikseen korostaa, että aloite tuli liitoilta, piti se sitten paikkansa tai ei.

Palkansaajien suurjärjestöstä halutaan vastavoima Elinkeinoelämän keskusliitolle. EK:ssakaan tuskin katsotaan hanketta pahalla, sillä neuvottelupöydän toiselta puolelta putoaisi yksi taho pois.

Mikäli hanke toteutuu, sillä voi olla pitkälle tulevaisuuteen ulottuvia vaikutuksia. Yksi toivottava seuraus voisi olla, että voimassa olevia työehtosopimuksia saataisiin yhdistettyä suuremmiksi kokonaisuuksiksi. EK:n jäsenliitot solmivat noin 280 työehtosopimusta. Niiden lisäksi tulevat julkisen sektorin sopimukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat