Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsähallitus hakkaa ja suojelee samanaikaisesti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti pohtii metsäpolitiikan arvoja.

"Metsän pitäisi tuottaa ja sitä pitäisi suojella. Kansallisomaisuutta ja kolmannesta Suomen maapinta-alasta hallinnoiva Metsähallitus on tiukasti puun ja kuoren välissä."

"Kansallisomaisuuden hoidossa pitäisi olla pitkäjänteistä johdonmukaisuutta. – – Ei ole taloudellisesti järkevää, että valtion jo omistamia arvokkaita luontokohteita parturoidaan puista, mutta samaan aikaan valtio ostaa yksityisiltä maanomistajilta huomattavasti vaatimattomampia kohteita suojeltavaksi."

"Ympäristöjärjestöt ovat tuoneet esiin myös kyseenalaisen menettelyn Metso-kohteiden valikoinnissa: siinä, miten Metsähallitus toteuttaa kehysriihen velvoitetta 13 000 hehtaarin suojelupaketista. Pääosa metsistä on suojeltavaa, mutta mukana on heikkolaatuista, jopa hakkuuaukeita sisältävää metsää. Erikoista kikkailua on, että 1 900 hehtaarin osuus nyt Metso-ohjelmaan liitetyistä metsistä on jo suojeltu kertaalleen."

"Metsähallituksella on vakava sisäinen intressiristiriita, jota pahentaa se, ettei toimintakaan ole kovin läpinäkyvää. Kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen on vaikea saada käsiin metsiemme luontokohdekarttoja. Lisäksi julkista tietoa hakkuusuunnitelmista on pantattu."

"On hyvä, että Metsähallituksen yhtiöittäminen on pantu hyllylle."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat