Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Geeniruoan turvallisuus epävarmaa

Pääkirjoitus
 
Olli Tammilehto

Helsingin Sanomien tiedetoimituksen esimies Jukka Ruukki kirjoitti kolumnissaan 10. 2., että "tutkijoiden valtavirran – – mukaan geenimuuntelu ei ole turvallisuusriski luonnolle eikä ihmisille".

Ruukki viittaa tässä ilmeisesti geenitutkijoihin. Ongelmana on kuitenkin se, että ani harva geenitutkija tutkii muuntogeenisen ruoan turvallisuutta. Ruoka-aineiden kielteisten vaikutusten tutkiminen on ennemminkin toksikologien alaa. Jos geeniruoan turvallisuutta kysyttäisiin niiltä toksikologeilta, jotka ovat tutkineet nimenomaan sitä ja jotka eivät ole taloudellisessa suhteessa Monsantoon tai johonkin muuhun geenimanipulaatiota harrastavaan yhtiöön, valtavirran näkemys geenimuuntelun turvallisuudesta saattaisi olla aivan toinen.

Geeniruokakriittisyyden yleisyyttä tutkijayhteisössä heijastaa Environmental Sciences Europe -tiedelehdessä tammikuussa julkaistu kirjoitus, jonka otsikko on "Tieteellistä yksimielisyyttä geenimanipuloitujen organismien turvallisuudesta ei ole olemassa". Kannanoton allekirjoittaneiden 300 tutkijan mukaan ongelman ratkaisua vaikeuttaa se, että rahoitusta yhtiöistä riippumattomaan tutkimukseen on vaikea saada eikä olemassa olevien turvallisuustutkimusten aineisto ole vapaasti saatavilla.

Olli Tammilehto
Raasepori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat