Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunneliin kannattaa varautua

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin ja Tallinnan välisen rautatietunnelin rakentamisajatus sai tällä viikolla lisää konkreettista pohjaa, kun aiheesta tehty esiselvitys tuli julki. Sen mukaan tunnelin rakentaminen olisi mahdollista. Hintaa olisi kahden ydinvoimalan verran eli noin kymmenen miljardia euroa.

Vielä ei olla lähelläkään sitä hetkeä, jolloin pitäisi päättää hankkeen toteuttamisesta. Nyt on kuitenkin saatu ensimmäinen perusteltu arvio, minkä mittaluokan rakennusurakasta on kyse.

Mitä seuraavaksi kannattaa tehdä? Ainakin selvitystyötä on hyvä jatkaa, jotta kuva täsmentyy realistisemmaksi. On eri asia puhua Helsingin ja Tallinnan välisestä yhteydestä kuin Suomen yhteydestä Keski-Eurooppaan. Näin suuri hanke olisi liikennepolitiikan lisäksi myös työvoimapolitiikkaa, teollisuuspolitiikkaa ja geopolitiikkaa.

Ajatus Suomenlahden tunnelista kytkeytyy tiiviisti Rail Balticaan, joka olisi nopea ratayhteys Tallinnasta Varsovaan. Toistaiseksi Suomi on seurannut hanketta lähinnä katsomosta, mutta jos tarkoitus olisi tehdä tunneli, ratayhteys Tallinnasta etelään olisi aivan ratkaiseva.

Jotain voi tehdä ilman suuria kustannuksia jo tässä vaiheessa. Kaavoittajien kannattaa ottaa huomioon mahdollinen tunneliyhteys. Kaavathan ulottuvat kymmenien vuosien päähän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat