Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sote-uudistus voisi suojella lapsia väkivallalta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva kommentoi oikeudenkäyntiä, jossa selvitetään, mikä oli sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten vastuu isänsä ja äitipuolensa toukokuussa 2012 murhaaman helsinkiläistytön kohtalosta.

"Tunnettu tosiasia on, että lastensuojelussa työskentelevät joutuvat puurtamaan kovan työpaineen alla. Lisäksi työvoiman vaihtuvuus on suurta ja ammattitaitoisesta väestä on pulaa. Tämä ei kuitenkaan selitä kaikkea eikä ole ainakaan hyväksyttävä peruste olla puutumatta asioihin."

"Eduskunnan hallintovaliokunta on saanut juuri sorvatuksi valmiiksi lain, jolla on tarkoitus lisätä mahdollisuuksia puuttua perheissä tapahtuvaan väkivaltaan nykyistä varhaisemmassa vaiheessa. – – Tämän rinnalla on syytä korostaa jokaisen ihmisen vastuuta lähimmäisistään. Laki itsessään ei suojaa mitään."

Iltalehden mukaan tapaus muistuttaa, mistä sote-uudistuksessa on kysymys.

"Tämän päivän sote-totuus on se, että parhaat ja palkitut lastensuojelukäytännöt eivät ole käytössä koko Suomessa."

"Eduskunnan tarkastusvaliokunnan mukaan nykyiset taloudelliset resurssit riittäisivät varsin hyvin laadukkaan lastensuojelun järjestämiseen koko Suomessa, mikäli toiminnot organisoitaisiin parhaiden kuntien mallien mukaisesti."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat