Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokainen kamppaa vuorollaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Runsaat puolitoista vuotta sitten hallituspuolueet puristivat sovun rakennepaketista, jonka piti korjata julkisen talouden kestävyysvajetta eli tehdä valtion ja kuntien talous terveeksi tulevina vuosina.

Sen jälkeen osa paketista on toteutunut. Työmarkkinajärjestöt puristivat sovun eläkeuudistuksesta, ja palkkamaltti on ollut toista luokkaa kuin takavuosina.

Hallituksen omien saavutusten saldo on ollut vaatimattomampi. Vaalien lähestyessä päähallituspuolueet ovat uudistus- ja säästölistojen rinnalla ryhtyneet tiettävästi ylläpitämään myös listoja hankkeista, joita toinen jarruttaa.

Nyt jarrutuksesta on edetty avointen kamppaamisten linjalle. Sdp torjui perhepaketin, koska puolue havahtui, että kyse olisi subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen puuttumisesta. Kokoomus on taas ilmoittanut pysäyttävänsä metropolihallintohankkeen huomattuaan, että kyse olisi uudesta organisaatiosta.

Ensi viikolla kohtalon hetki on sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen mullistavalla sote-uudistuksella. Vaikka sillä on kahdeksan eduskuntapuolueen tuki takanaan, hanke uhkaa kaatua perustuslakiongelmiin. Syy on poliittisessa toimeksiannossa. Valmistelussa ei missään vaiheessa haluttu tarkastella mallia, joka ei asettaisi oikeutta palveluihin ja kunnallista itsehallintoa vastakkain.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat