Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen puhuu rakkaudesta

Pääkirjoitus
 
Ari Kinnari Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n kuvasta ja designista vastaava toimituspäällikkö.

Tungosta, astioiden kilinää ja katkeamatonta puheensorinaa. Tammikuisessa ravintolassa taantuma tuntuu kaukaiselta. Viereeni puskee vaalea, reilu kolmekymppinen mies: farkut, rennon jäntevä askel, haalean pälyilevä katse – Räikkönen! Millainen mies mahtaa oikeasti olla?

Niin tv-kasvosta kuin naapuristakin syntyy kovin helposti ennakkoasenne. Pukeutuminen, ammatti, puhetyyli tai jopa yksittäinen lause rakentavat salakavalasti persoonaa tulkitsijan pään sisään. Lakimiehet, urheilijat, konsultit, luovat johtajat ja vaikka journalistit laskostetaan helposti omaan laariinsa, josta on vaikea rimpuilla pois.

Esittäydyn Räikköselle ja kyselen kuulumisia. Puhumme niitä näitä. Hän on juuri tullut lomalta Afrikan mantereelta ja on matkalla toimittajatapaamiseen. Matkapäiviä kertyy vuosittain enemmän kuin perustallaajalle vuosikymmenessä. Matkustaminen on kuitenkin verissä, ja mikäpä on reissatessa, kun elämä hymyilee.

"Kiirettä pitää. Tässä hommassa ollaan 24 tuntia vuorokaudessa. Kaikki näyttää tällä hetkellä lupaavalta ja on kiva tehdä töitä, kun on osaava tiimi ympärillä", Räikkönen kertoo.

Hyvin on pullat uunissa kotonakin, sillä perhe-elämä ilmiselvästi kukoistaa. Aina näin ei ole ollut. Pakko kysyä, miksi se edellinen suhde kaatui.

Silmät siristyvät, ylävartalo vetäytyy vaaksan, baarin lämpötila tuntuu laskevan – nyt liikutaan aralla alueella. Onneksi suomalainen mies on sellainen, että joko se ei vastaa ollenkaan tai sitten se vastaa rehellisesti.

"Ajan ja arjen käyttö ei vain natsannut. Vika oli minun, ajatukseni olivat koko ajan muualla kuin suhteessa", Räikkönen tilittää.

Tuttu tarina. Ihmisillä on samanlaiset ilot ja huolet taustasta riippumatta. Elämä ei ole Forrest Gumpin konvehtirasia, vaan viimejouluinen rusinapaketti, josta pitää itse päättää, onko se puoliksi tyhjä vai puoliksi täysi. Viis siitä, että toisten rusinat ovat suurempia kuin toisten.

"Ei elämän sisältö ole rahassa. Onhan eläminen kallista, mutta parhaat asiat ovat ilmaisia."

Vielä yksi tyhmä kysymys ennen kuin Räikkösen on riennettävä. Onko sinulla jokin motto?

"Tartu hetkeen", Räikkönen huikkaa ja katoaa ihmisvilinään.

Fiksumpi tyyppi kuin luulinkaan tuo Räikkönen – kavereiden kesken Jesse, luova johtaja Helsingin Arabianrannasta.

Ari Kinnari ari.kinnari@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n kuvasta ja designista vastaava toimituspäällikkö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat