Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi luottaa EU-turvaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Mikäli odotti ulkoministeriössä tehdystä turvallisuuspolitiikan verkostojen katsauksesta uusia avauksia, joutui pettymään. Katsaus on tehty takuuvarmana virkatyönä poliitikkojen asettamissa rajoissa. Se kuvaa hyvin tilannetta nykyisten linjausten oloissa mutta ei spekuloi niiden muuttamisella.

Poliittiset johtopäätökset katsauksesta ovat presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa kannanotossa. Kumppanuutta Naton kanssa syvennetään, mutta se ei ole kannanotto jäsenyyteen. Yhteistyötä Ruotsin kanssa lisätään, koska sille on kansalaisten tuki. Puolustusmäärärahoja lisätään, jotta puolustusvoimien suorituskyky ei heikkenisi.

Suomen johtopäätökseksi voimapolitiikan paluusta on tässä vaiheessa kiteytymässä EU:n roolin korostaminen keskeisenä turvallisuuspoliittisena valintana. EU:ssa olemme jo jäseniä, ja sen rooliin kansalaiset suhtautuvat myönteisesti.

Mitä EU:n vahvistaminen sitten käytännössä tarkoittaisi, koska siitä ei kuitenkaan ole tulossa puolustusliittoa?

Vastauksesta voi lukea epäsuoran viittauksen Venäjän toimiin. Niin sanotussa hybridisodassa suuri osa ilmiöistä on perinteisen sotilaallisen puolustuksen ulottumattomissa. Siksi EU on Suomen mielestä Natoa parempi toimija vastaamaan useimpiin hybridiuhkiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat