Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvallisuuspolitiikkaa kieli keskellä suuta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Savon Sanomat arvostelee ulkoministeriön tuoretta turvallisuuspoliittista katsausta hajuttomuudesta.

"Virkamiehet ovat kirjoittaneet 80-sivuisen katsauksen niin huolellisesti, että se ei jätä tilaa minkäänlaisille spekuloinneille tai arvailuille. Uutisia siitä on turha etsiä."

"Katsauksen tarkoituksena on virittää turvallisuuspoliittista keskustelua lähestyvien eduskuntavaalien alla. Ehkäpä se siihen kykeneekin, vaikka Suomen turvallisuuspoliittisen yhteistyön kliininen tarkastelu ei todennäköisesti innosta suomalaisia keskustelemaan."

"Olisi tarpeen, että huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen muodostettava uusi hallitus laatisi kiihkottoman selvityksen Nato-jäsenyyden eduista ja haitoista. Se virittäisi turvallisuuspoliittista keskustelua enemmän kuin kieli keskellä suuta kirjoitettu katsaus."

Iltalehti: "Katsaus ei tarjoa olennaista uutta tietoa, mutta geopoliittinen ympäristö on täysin muuttunut Tarja Halosen kissa- ja miinapolitiikan jälkeen. Tuolloin korostettiin 'laajaa turvallisuutta' – poliisitoimesta kulkutautien torjuntaan. Nämä ovat tärkeitä asioita, samoin kyberturvallisuus. On silti paneuduttava myös 'kovaan' sotilaalliseen turvallisuuteen. Näin katsauksessa tehdäänkin – arvojen maalailua unohtamatta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat