Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylös, ulos ja leikkimään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kun vasta itsenäistyneessä Suomessa väiteltiin liikunnan asemasta koululaisten elämässä, osa keskustelijoista vastusti esitettyä viikon hiihtolomaa, koska sen pelättiin heikentävän lasten menestymistä lukuaineopinnoissa. Kuntoliikunnan puolestapuhuja Lauri "Tahko" Pihkala vastasi sanomalla, että jos siitä syystä saa jostain oppiaineesta nelosen, luokalle jäänti on hyödyllistä.

Enää samanlainen vastakkainasettelu ei tulisi mieleenkään. Kysymys lasten ajankäytöstä on kuitenkin yhä ajankohtainen.

Näyttävän uran sosiaalisen median startup-yrityksissä ja Kaliforniassa tehnyt Jyri Engeström kiteytti oman näkemyksensä HS:n haastattelussa (12. 2.): lapset eivät tarvitse pelejä ja koodaamista vaan satuja ja retkeilyä.

Moni vanhempi on voinut yrittää selittää itselleen lasten runsasta pelaamista ja digimaailmassa elämistä tärkeiden kansalaistaitojen opettelulla. Väite pitää osin paikkansa, mutta jos leikkiin ja ulkoiluun käytetty aika alkaa kärsiä, seuraukset voivat ovat kielteiset.

Suomalainen hiihtoloma on tietoisesti ajoitettu vuodenaikaan, jona luonto on pääsääntöisesti talvinen mutta päivänvalon määrä on joulunaikaa suurempi. Lomapäivien mahdollisuudet kannattaa hyödyntää myös vähälumisena vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat