Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanan- ja uskonnonvapaudesta ei käydä kauppaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kainuun Sanomat pitää Kööpenhaminan viime viikonvaihteen terroritekoja ja Pariisin tammikuisia hyökkäyksiä kohteiltaan ja tapahtumakuluiltaan samankaltaisina.

"Yhteistä iskuille oli myös se, että tekijät olivat kotimaissaan radikalisoituneita miehiä, eivät muualta aikuisiässä tulleita maahanmuuttajia. Mitään syvällistä uskonnollista vakaumusta terroristeilla tuskin on. Heille riittää sopiva syypää oman katkeruutensa purkamisen kohteeksi."

"Jatkossa myös Isis-järjestön ennakoidaan aktivoivan toimintaansa Euroopassa. Isisin riveihin Syyriaan on lähtenyt Euroopasta satoja ellei jo tuhansiakin nuoria taistelijoita. Palattuaan heidän pelätään olevan valmiita jatkamaan jihadismiaan."

"Tähän varaudutaan jo Suomessakin, mistä sotimaan lienee mennyt noin 50 henkilöä, suhteellisesti Belgian jälkeen toiseksi eniten koko Euroopasta."

Kalevan mukaan Suomen pitää ymmärtää, että vastaavia terroritekoja voi tapahtua täälläkin, joten niihin on varauduttava.

"Tällaisessa tilanteessa on kuitenkin tärkeää, ettei yksittäisten terroritekojen takia leimata muita."

"Suomessa ei ole syytä paniikkiin eikä ylilyönteihin. Eduskuntavaalien lähestyessä ei pitäisi hankkia halpoja irtopisteitä populistisilla lausunnoilla."

Turun Sanomat muistuttaa, että Suomi, Norja, Tanska, Hollanti ja Ruotsi ovat lehdistönvapauden ykkösmaita.

"Sanan- ja uskonnonvapaus ovat arvoja, josta ei voi käydä kauppaa minkäänlaisten ääri-liikkeiden kanssa. Tinkimisen varaa ei ole."

"Toisen polven maahanmuuttajien asemaan on kiinnitettävä lisää huomiota. Niin Pohjoismaissa kuin Ranskassa väkivallalla uhoavat muslimit ovat pieni joukko, joka valitettavasti leimaa koko uskontokunnan julkista kuvaa. – – Ääriaines on uhka myös muslimeille itselleen. Henkilöiden, jotka eivät pysty elämään länsimaisessa avoimessa yhteiskunnassa, on joko kotouduttava tai valittava asuinpaikkansa sieltä, missä sanan- ja uskonnonvapaus vapaus eivät heitä ahdista."

Aamulehti toteaa, että kaikkien mahdollisten kohteiden sataprosenttinen suojaaminen on mahdotonta.

"Kun pimeyden voimat hyökkäävät, oikein mitoitettujen turvatoimien ohella tarvitaan valoa, joka läpäisee pimeyden ja paljastaa sen synkän ideologian. Vastuunsa tunteva sanan- ja ilmaisunvapaus on tällainen yhteiskunnan kirkasvalolamppu."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat